Blogissa tällä kertaa oli tarkoitus käsitellä seuraavia asioita:
  1. Työ pyrkii tähän.. näyttää tältä...
  2. Millä tavoin näyt tekijänä työssäsi?
  3. Toimiiko kokonaisuus: miten juonta kuljetetaan, sujuvuus, katkoskohdat (teemat läpi työn, jännite)
  4. Vertaile sanomaa ja visuaalisuutta: sommittelu, väri, fontti ym. sanoman välittämisen kannalta.
Näitä asioita on luonnollisesti pohdittu jo harjoitustyön prosessitekstissä, mutta pistetään vielä tännekin:

Käytännön presentaation runko lähti liikkeelle graafisen yleisen ilmeen valinnalla eli siis powerpoint-kalvojen teeman valinnalla. Päädyin teemaan, joka esittää nahkakantista vanhaa kirjaa, koska mielestäni se sopii hyvin aiheeseen, jossa käsitellään vanhoja, aikojen alusta ihmisiä askarruttaneita kysymyksiä.

Tuloksen olisi tarkoitus myös olla siinä mielessä tieteellinen, että faktoina esitettävät asiat eivät sekoitu minun omiin mielipiteisiin ja ajatuksiin. Pyrin myös tekemään esityksestä neutraalin ja siistin. Jos jotenkin näyn presentaatiossa, niin ehkä aihevalinta noin yleensäottaen on sellainen "minunlaiseni"; lopun omia mielipiteitä lukuun ottamatta en usko muuten hirveästi näkyvän kyseisessä teoksessa.

Teoksen tarkoitus ei ollut järkyttää tai hätkähdyttää lukijaa vaan tuoda asiasta kiinnostuneelle uusia näkökulmia elämän ja elämän tarkoituksen pohtimiseen. Teos oli siis hyvin asiapitoinen ja siitä syystä valitsin hyvin yksinkertaiset sivujen rakenteet ja viestinnän keinot. Teos oli oikeastaan muutamia kuvia lukuun ottamatta pelkkää tekstiä; koska teoksen sisältö oli hyvin filosofinen, sisälllön piti mielestäni säilyä tärkeimpänä asiana. Fontit ja muut käytetyt graafiset elementit olivat hyvin pitkälle teemaan vakiona tarjoamia.

Ps. kuten joskus aikaisemmin mainitsinkin, tämä vuodatus.net ei ole ainakaan teknisesti mikään varsinainen taidonnäyte. Bugaa kohtuu hyvin ainakin OS X:n Opera- ja Safari-selaimilla.