Näyttää tuosta edellisestä kirjoituksesta olevan jo sen verran aikaa, että lienee jo aika palata astialle.

Entropisuuden ja toisteisuuden käsitteet tuntuvat jotenkin vaikealta hahmottaa...jotenkin epäilen, etten hommaa vielä ihan täysin ole ymmärtänyt. Tai siis kun itse interwebissa surffaan tai teen oikeastaan mitä hyvänsä, niin tavoitteenani on löytää jotain informaatiota ja mielummin nopeasti ja useasta lähteestä.

Omaa mielipidettäni iltapäivälehdistä tai vastaavaa skandaalinhakuista, epäluotettavaa ja selkeästi objektiivista sisältöä tuottavista www/tv/lehti-lähteistä en sanatarkasti viitsi tässä julkaista, sillä tännehän voi vaikka joku alaikäinenkin eksyä....sanotaanko nyt vaan näin, että se on aika jyrkkä. Tavallaan itse zoomailen tätä interwebbiä www-kehittäjän silmistä ja en näe mitään syytä tuoda informaatiota esille epäselvästi vaan mahdollisimman selkeästi ja käyttäjäystävällisesti. Sivut jotka ovat täynnä mainoksia, bannereita, kuvia, flash-kikkareita, räikeitä värejä ja muuta turhaa kamaa antavat ainakin minulle heti epäluotettavan kuvan koko sivustosta ja sivustolla pitää olla jotain todella mielenkiintoista tai tärkeää asiaa, että sinne toiseen kertaan eksyisin.

Eräällä toisella kurssilla tuli esille tämmöinen lausahdus, kuin "Yritystä ei ole olemassa ilman omia www-sivuja" ja se varmasti pitää hyvin pitkälle paikkansa vähänkään isompien yritysten yhteydessä. Samoin www-sivujen antamalla kuvalla on usein suuri merkitys, koska yrityksestä tavalla tai toisella tietoa hakevalle ne ovat hyvin usein ensimmäinen varsinainen kontakti kyseiseen yritykseen. DNA finlandin sivuja tunnilla analysoitiinkin jo vähän ja sanottakoon näin omana mielipiteenä, että kyseiset sivut eivät ainakaan allekirjoittanutta saisi DNA:n liittymää ostamaan.

Tilanne tietty on se, että todellakaan kaikki surffaajat ja markkinakatujen tallaajat eivät ole samoilla linjoilla kanssani vaan he jopa tietoisesti etsivät "hömppää" ja juoruja käsitteleviä sivuja...viihdettähän sekin on. Tietty itsekin viihdettä netistä haen, mutta se on kuitenkin tyypillisesti jotain Bash.org tai Dilbert tyylistä ajanvietettä.

Kaipa tässä lopummilteen on kuitenkin kyse siitä, että mitä tahansa sitä netistä etsiikin, niin kunhan sitä tietoa osaisi analysoida ja suhtautua siihen oikealla tavalla, niin ongelmia ja väärinymmärtämisiä ei seuraisi niin paljoa. Kaikilla ei luonnollisestikaan ole kokemusta tai tietoa siitä, miten "netti toimii" ja miten netin kautta leviävään informaatioon tulisi suhtautua.

Sanottakoon vielä, että tämä Vuodatus.net:in blogisysteemi ei kyllä kovin hyviä arvosanoja saisi esimerkiksi Jacob Nielsenin käytettävyys arvioissa.