Projektityön ainekset:

Sanoma - yleisö

Presentaation tarkoituksena on tuoda esille uusia näkökulmia "Elämän tarkoitukseen" liittyen. Esitys ei pakota, rasita, tyrkytä tai muutenkaan aiheuta stressiä lukijassa vaan pyrkii esittämään asian hauskan neutraalisti. Kirjoituksen tarkoitus ei ole järkyttää tai hätkähdyttää lukijaa vaan tuoda asiasta kiinnostuneelle uusia näkökulmia elämän ja elämän tarkoituksen pohtimiseen.

Äskeisestä kappaleesta päästäänkin sitten yleisöön. Yleisö on uusista asioista kiinnostuneet, ennakkoluulottomat ja omaan ja vapaaseen ajatteluun kykenevät nuoret/henkisesti nuoret ihmiset.

Esityksen juoni etenee siten, että alussa on liipaloopaa ja jaadajaadaa. Vähän ennen puoliväliä päästään itse asiaan ja lopussa esitellyistä asioista kiteytetään näkökulmia ja "mitä jos.." juttuja. Tässä kohdin tunnelman olisi tarkoitus olla hyvin lähellä kattoa. Jos tunnelma ei vielä ole katossa, on se sitä viimeisellä "viitteet, linkit ja resurssit -sivulla", sillä lukija ymmärtää piinan kestävän enää yhden hiiren klikkauksen verran. Esityksen lopussa tarkoitus olisi kuitenkin löytää uusia, peruslukijalle uusia näkökulmia; jäi ne sitten lukijan muistiin tai ei.

Viestinnän keinot

Tekstiä tullaan elävöittämään kuvilla ja kevyillä "Powerpoint"-animaatioilla. Ääntä tai musiikkia ei todennäköisesti tulla esityksessä käyttämään. Esitys etenee sivu kerrallaan käyttäjän klikkaillessa.

Edellä mainittujen keinojen lisäksi esityksessä tullaan käyttämään ikoneja korostamaan tiettyjä otsikoita ja aiheita.

Ulkoasultaan esitys tulee olemaan siisti ja esitys tullaan koostamaan vain muutamasta erityyppisestä slidestä, jotta esityksestä saadaan yhtenäinen ja toisteinen.

Kuvilla tuodaan esitykseen vaihtelua - entropiaa. Kuvat eivät kuitenkaan vaaranna esityksen yhtenäisyyttä, vaan esimerkki kuvan käytöstä voisi olla "Perinteisen" demonin kuva Laplacen demonista kertovalla sivulla.

Omstart! Juonen resepti!

Resepti projektityön juonen valmistamiseen:
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne työn alkuun.
- Ripottele päälle kerroksittain vähän jokaisesta jäljelle jääneestä aineesta.
- Kaada kaikki loput aineet tuotokseen yhtäaika tai mielivaltaisessa järjestyksessä; älä kuitenkaan sekoita.
- Kuopaise tuotosta kerran pohjasta asti, jotta syntyneet kerrokset aavistuksen sekoittuvat ja menevät limittäin.
- Kaada päälle 14,5 kuppia vahvaa kahvia; kermaa ja sokeria oman mieltymyksen mukaan.