Hyvän PowerPoint esityksen ominaisuudet vaihtelevat luonnollisesti esityksen tarkoituksen, kohdeyleisön jne. mukaan, mutta näin yleisesti tarkasteltaessa niistä löytyy kyllä yhteisiäkin piirteitä. taikasana voisi olla vaikka tarkoitukseen sopiva; lue se siis jokaisen listan ominaisuuden alkuun:
  1. Ulkoasu, värit, fontti, leiska
  2. Juoni ja tarinen kuljettaminen
  3. Muut viestinnän keinot
  4. Yleinen "fiilis"/"tatsi"/tunnelma

Hyvä esitys on myös yleensä selkeästi tehty tietylle kohdeyleisölle, sillä kaikkia maailman ihmisia kosiskeleva esitys on harvoin hyvä. Kohdeyleisö voi tosin olla hyvinkin laaja, mutta sillä on kuitenkin jokin yhteinen asia tai piirre, jota esityksessä pyritään hyödyntämään.

Luettavuuteen ja ymmärrettävyyteen tulisi kiinnittää huomiota esityksessä kuin esityksessä, mutta toisaalta epäselvyyttä ja sekavuutta voidaan joissain tapauksissa käyttää myös tehokeinoina.

Omaperäisyys on myös ominaisuus, joka tuo esitykselle lisäpisteitä roppakaupalla; kunhan se ei vaan varasta koko showta itse esityksen varsinaiselta asialta. Nykyajan mainos- ja informaatiotulvassa tuntuu usein, että "kaikki on jo nähty", joten jos esitykseen saa tuotua ripauksenkin omaperäisyyttä, tulee esityksestä ainakin kolme pistettä mielenkiintoisempi.