Ensimmäinen kirjoitus blogiini. Lupaan, että nyt kirjoitettu sisältö ei varmasti tee tästä journalismia.

Ei mitään hajua, mitä tänne odotetaan kirjoitettavan, joten tarkastetaan ensimmäisen luennon luentokalvo. Luentokalvot kertoivat, että "Henkilökohtaisessa kurssipäiväkirjassa jatketaan harjoituksissa käsiteltyjä aiheita itsenäisesti". Siispä harjoitusten luentokalvoja konsultoimaan; jos heillä vaikka olisi asiasta enemmän tietoa.

Valitettavasti kalvoilla taisi juuri tänään olla huono päivä, sillä kalvojen kanssa turinointi loppui aika lyhyeen...onneksi sain kuitenkin nyhdettyä irti jotain hyödyllistä: "Kurssipäiväkirjaa kirjoitetaan harjoituksissa määriteltävistä oppimistehtävistä omaan blogiin viikoittain".

Mutta wtf, eikös niistä jo kirjoitettu harjoituksissa? Mikäs tässä nyt olikaan ideana. Ei sytytä. Vaatii musiikkia. In Flamesia. Lujaa.

Ha! Jostain käsittämättömästä syystä päätän klikkailla prujun linkkejä randomilla ja eksyn kurssin omille blogisivuille. Kultakaivos. "Tämän jälkeen jokainen kirjoittaa omaan henkilökohtaiseen blogiinsa aiheesta lyhyesti ja ytimekkäästi. Käyttäkää tukena dokumenttia, jonka harjoituksissa teitte, mutta antakaa myös mielikuvituksen lentää aiheen piirissä." Sormet hamuavat kohti omppunäppäintä ja takaraivossa kaikuu tuttu virsi, jossa lauletaan opiskelijoille tutuista herroista nimeltä Copy ja Paste.

Mutta itse asiaan - Blogeihin. Blogit, joita itse harvakseltaan luen, ovat päiväkirjamaisia turinointeja, joissa silloin tällöin tartutaan johonkin aiheeseen, josta juttua löytyy enemmänkin. Tällaisiakin blogeja on tietty niin montaa sorttia, kuin on kirjoittajiakin ja kaikki yleensä lähestyvät asioita omasta näkökulmastaan.

Ovatko blogit nykyään sitten jotain muutakin? Kenties. Blogien suosio on selkeästi kasvanut viimeisten vuosien aikana ja tämä on huomattu myös julkisuuden henkilöiden, mm. poliitikkojen keskuudessa. Blogit tuovat kirjoittajan ja lukian tietyllä tapaa lähemmäksi toisiaan ja blogeilla poliitikko voi tavoittaa täysin uudenlaisia kuulijoita/lukijoita. Se että blogilla on lukijoita mahdollistaa myös blogin kautta lukijoihin vaikuttamisen; blogeilla on siis ainakin potentiaalinen mahdollisuus vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin ja tätä kautta moniin muihin asioihin.

Paitsi että blogien sisältö on monipuolistunut, on tekniikkakin osittain kehittynyt. RSS feedeillä on mahdollista pystyä ajantasalla webbisivujen kirjoitusten lisäksi myös useiden blogien kanssa - ilman pitkää kahlailua wwwiidakossa ja tuhansien mainosten ja pop-uppien latailua. Podcastit ovat myös kenties hieman blogeja muistuttava asia. Niitä ei kyllä itse ole tullut katsottua, mutta voisin kuvitella, että podcasteja löytyy hyvin "blog-tyylisinä" päivittäisinä tilityksinä....tekstin ja kuvien tilalla on vain videokuvaa ja ääntä.

Mutta eiköhän tämä tältä kerralta riitä. Lupaan ensi kerralla pysyä enemmän asiassa...ainakin jos ohjeet ovat yhtään selkeämmät. Toki ohjeiden ymmärtämisessä voi olla vikaa täälläkin päässä; tekniikan opiskelijana, kun on tullut totuttua "jos x=y, niin mikä on z"-tyylisiin kysymyksiin.

"Älä ota sitä vakavasti..."